מתכונים ללא גלוטן!

חלה או 6 לחמניות



מצרכים

1 ורבע כוסות מים חמימים (300 גרם/מ"ל)- או חצי מים חצי חלב
1 ביצה גדולה (M או L)
3/4 כוס שמן (150 גרם / 180 מ"ל)
1 כפית מלח (10 גרם)
4 כפיות שמרים יבשים (20 גרם)
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
מעט קורנפלור לקימוח
1 שקית קמח רב תכליתי GFREE (500 גרם)

הערות

מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש
טבעוניים יכולים להמיר את הביצים ב-1/4 כוס מים (60 גרם/מ"ל)

אופן ההכנה
להכניס את כל החומרים היבשים (מלח, שמרים, סוכר, קמח רב תכליתי GFREE ) לקערת מיקסר ולערבב קלות באמצעות וו גיטרה (אביזר K) למספר שניות.
להוסיף את כל הנוזלים ולערבב במהירות בינונית עד גבוהה לכ-5 דקות.
להוציא את הבצק הרך והדביק לקערה משומנת, לכסות במגבת ולהתפיח עד הכפלת הנפח (כשעה).
בשלבים הבאים כדאי לקמח קלות את הידיים ואת משטח העבודה במעט קורנפלור.
לחלק את הבצק ל-6 כדורים שווים. לגלגל כל אחד לרצועה באורך כ-40 ס"מ בעובי של 3 ס"מ.
לקלוע מכל רצועה לחמניית קשר או לקלוע חלה מכל 3 רצועות. להניח על תבנית עם נייר אפייה, לכסות במגבת ולהתפיח כחצי שעה.
להבריש בביצה ולפזר שומשום/ פרג (או כל דבר אחר) ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. למשך 25-30 דקות.

בתיאבון!