מתכונים ללא גלוטן!

בצקניות גבינה ללא גלוטן בחמאה ופרמז'ן של הילה הלפרט

אצלי בבית אכלו בצקניות כל השנה.
גבינה, קמח, סולת, הרבה חמאה ופירורי לחם ושלושה ילדים יושבים סביב הקערה ולא יכולים להפסיק לאכול.
אפשר להמיר את הפרמז'ן בריבה או להוסיף לפירורי הלחם עשבי תבלין קצוצים ואגוזי מלך.
הביאו בחשבון שכל בצקניה גדלה מאוד במים. הרבה יותר ממה שרגילים לראות כשמשתמשים בקמח רגיל.

-הילה הלפרט-



מרכיבים לכ -2-3 סועדים

250 גר' גבינת טוב טעם/כנען או כל גבינה דומה
100 גר' קמח רב תכליתי ללא גלוטן GFREE
50 גר' קמח תירס
כפית מחוקה מלח
1 ביצה

להגשה

40 גר' חמאה
2 כפות גדושות פירורי לחם ללא גלוטן GFREE
50 גר' גבינת פרמיז'ן מגורדת דק
שמנת חמוצה

אופן ההכנה
מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח.
שמים בקערה את כל חומרי הבצק ובעזרת כף מערבבים נמרצות את כל החומרים ועוברים ללישה קצרה בידיים.
כשהבצק נוח לעבודה יוצרים ממנו גלילים בקוטר של כ-ס"מ וחצי. בעזרת סכין חדה פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ.
מבשלים במים הרותחים עד שהבצקניות צפות. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהמים ומעבירים לקערה.
מחממים במחבת רחבה את החמאה ומטגנים בתוכה את פירורי הלחם עד שיתחילו להזהיב.
מוסיפים פנימה את הבצקניות ומוודאים שיצופו היטב בחמאה ופירורים.
יש להניח להן ליהנות מחריכת המחבת אבל להקפיד שלא ישרפו. מגישים עם גבינת פרמיז'ן ומעט שמנת חמוצה.

בתיאבון!